Strudsepolitik løser ikke de syge medicinudgifter
04. juni 2015 kl. 09:10
http://politiken.dk/debat/ledere/ECE2697090/strudsepolitik-loeser-ikke-de-syge-medicinudgifter/

Politikerne kan ikke blive ved med at lukke øjnene, mens medicinudgifterne æder stadig mere af det samlede sundhedsbudget.

Hverken statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) eller Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, skulle have noget klinket, da de forleden drøftede det følsomme emne i deres første tv-debat under valgkampen. Selvfølgelig er der penge til al medicinsk behandling, lød forsikringen."
http://videnskab.dk/krop-sundhed/peter-gotzsches-nye-bog-big-pharma-big-crime

"Peter Gøtzsches nye bog: Big pharma = Big crime?"

"I Europa og USA er lægemidler den tredjehyppigste dødsårsag næstefter hjertesygdomme og kræft'.

Sådan indleder Cochrane-professor og dr.med. Peter Gøtzsche sin nye bøg 'Dødelig medicin og organiseret kriminalitet – Hvordan medicinalindustrien har korrumperet sundhedsvæsenet'.

Bogen er Gøtzsches 'manifest' over et helt livs dårlige oplevelser med uvirksom medicin og en industri, hvis vigtigste opgave er at tjene penge – ikke at sætte patientens tarv højest.

Et område, der ofte har været under kritik, blandt andet når nyere lægemidler må trækkes tilbage pga. bivirkninger, der ikke var offentligt kendt ved lanceringen. Men som alligevel stadig langt hen ad vejen styres af lukkethed og financielle hensyn.

Gøtzsche maler i bogen med den store brede pensel for at få mere fokus på det, han mener, er en reel fejl i vores sundhedssystem. Og lige fra start spilder han ikke sin tid med floskler og pæne indpakninger:
'Min bog handler ikke om de velkendte gavnlige virkninger af lægemidler, for eksempel vores store succes'er med behandling af infektioner, hjertesydomme, visse kræftformer og hormonmangeltilstande, som type-1 diabetes.'"


"Bogen dokumenterer skjult data blandt medicinproducenter
Bogen anfægter, at der er en generel systemfejl, som tillader udbredt kriminalitet, korruption og utilstrækkelig lægemiddelregulering, og at der er behov for radikale reformer.

'Nogle læsere vil finde min bog ensidig og polemisk, men det giver ingen mening at beskrive, hvad der går godt i et system, der er ude af social kontrol. Hvis en kriminolog laver en undersøgelse af voldsmænd, forventer man heller ikke en afbalanceret fremstilling, som nævner, at mange voldsmænd er gode familiefædre.'

Resten af bogen dokumenterer han derpå, hvordan verdens største medicinproducenter i mange tilfælde har skjult data, har undladt at fortælle om alvorlige bivirkninger og betaler 'uafhængige' læger for at markedsføre deres lægemidler indefra i systemet ('lejede muldvarpe'). Gøtzsches eksempler stammer fra et helt livs skepsis over for den manglende kritiske stillingtagen til brug af medicin."
Emne Forfatter Set Skrevet
Strudsepolitik løser ikke de syge medicinudgifter Lone 852 04. juni 2015 kl. 09:10
Re: Strudsepolitik løser ikke de syge medicinudgifter Annelise 600 14. juli 2015 kl. 08:24
20189.26chenjinyan chanyuan 64 26. september 2018 kl. 02:12
Re: Strudsepolitik løser ikke de syge medicinudgifter kakakaoo 57 26. september 2018 kl. 02:01
20189.26chenjinyan chanyuan 63 26. september 2018 kl. 02:23Forfatter:

Din email:


Emne:


Vedhæftelser:
  • Ingen fil må være større end 38.4 MB
  • 6 flere filer kan vedhæftes til dette indlæg

Spam forebyggelse:
Indtast venligst den viste kode i det nedenstående inputfelt. Dette er for at blokere spam-robotter som prøver automatisk at skrive reklamer.
EYdtV
Indlæg: