Fattige briter dør af sult
07. marts 2015 kl. 13:01
Fattige briter dør af sult:

[politiken.dk]


"Den britiske regering har skåret så hårdt i bistandshjælpen, at det koster menneskeliv, advarer flere organisationer. David Clapson døde på tom mave, og fordi han ikke havde fået sin insulin."


"Gill Thomspon er ikke i tvivl om, hvad den direkte årsag til hans død var.

»Han fik taget sin bistandshjælp. Uden nogen barmhjertighed eller forståelse for, hvem han var«, siger hun.

Selv så lang tid efter triller tårerne stadig, når hun tænker på, hvor hjælpeløs og desperat hendes bror måtte have følt sig."

"»Han gjorde alt, hvad han kunne komme i tanker om. Han tog ulønnet praktikophold i blandt andet Poundland. Han tog et truckførerbevis, tog computerkursus. Han ville virkelig gerne i arbejde igen«.

Men på jobcenteret så det ikke sådan ud. For det var svipset med at komme til et enkelt møde, og straffen faldt prompte: David Clapson fik fjernet sin månedlige bistand på omkring 2.750 kroner. Han var ganske enkelt ikke interesseret nok i at få arbejde, var konklusionen.

Det var en beslutning, der blev fatal for Davic Clapson. Der var ingen penge til mad, faktisk ikke nogen penge til noget som helst. Ikke engang til at betale elregningen.

»De slukkede for strømmen, fordi han ikke havde betalt. Det blev umuligt for ham at opbevare sin insulin i køleskabet«, forklarer Gill Thompson, der talte med sin bror bare to dage inden hans død."Venstre er igang med en kampagne om at nedsætte kontanthjælpen. Hvis vi får et borgerligt flertal i folketinget efter valget, så kan man frygte at vi i Danmark kommer tættere på de tilstande for fattige og arbejdsløse, der hersker i Storbritannien.
Emne Forfatter Set Skrevet
Fattige briter dør af sult Lone 597 07. marts 2015 kl. 13:01
Re:Tilbage til fattiggården Lone 478 11. marts 2015 kl. 00:20
Re: Fattige briter dør af sult baby9916 131 28. august 2018 kl. 11:45Forfatter:

Din email:


Emne:


Vedhæftelser:
  • Ingen fil må være større end 38.4 MB
  • 6 flere filer kan vedhæftes til dette indlæg

Spam forebyggelse:
Indtast venligst den viste kode i det nedenstående inputfelt. Dette er for at blokere spam-robotter som prøver automatisk at skrive reklamer.
Cd9te
Indlæg: