Menu List MENU
Velkommen
Parrets breve
Mogens M. Uhrenholt
Eline M. Uhrenholt
Niels Marinus Rahbeck
Thellefsine Uhrenholt
Selvbiografier
Persongalleri
Konferencerne i Numan
Statistik fra Shellem
Kirkerne i Shellem
Sygdommen
Gravene i Shellem og Numan
Geværet
Mindestenen i Westby
FILM - Shellem 1919
FILM - Dr Mogens Uhrenholt
FILM - Torbens Amna-besøg
FILM - Numan 2006
Tidslinje
Kort
Litteratur
Presse
Links
Tak til
English summary
Book et foredrag
Kontakt

Mysteriet om Mogens' første kone - OPKLARET
Mogens Uhrenholt var faktisk gift inden han mødte Eline i USA - Men hvem var bruden?

I en alder af 25 år og 11 måneder forlader Mogens Uhrenholt første gang Danmark. Som for mange andre i familien går turen over Atlanten til det forjættede USA. Men Mogens har en mission. Allerede inden afrejsen er han bestemt for opgaven i Afrika. Hans første destination er tanten Jacobine Larsen i Chicago. Planen er at uddanne sig til læge i USA.


Klik på passagerlisten herover for at se den i fuld størrelse; Mogens og hustru (?) er markeret med lilla.På passagerlisten for dampskibet S/S Oscar II, afgang fra København 9. oktober 1902, med ankomst til New York, 12 dage senere, 21. oktober, er Mogens passager nr. 14.

Af listen fremgår også korrekt, at han er uddannet handelsmand (merchant), at han kan både læse og skrive og er ved godt helbred. Der står også, at han selv har betalt rejsen og med sig har han værdier for 120 dollars.

Men så kommer overraskelsen. Ægteskabelig status er angivet som gift med passager nr. 15. Fornavnet er svært at tyde. Selefsine eller? Men efter grundig research og hjælp fra kyndige slægtsforskere dukker igen fortiden frem.


Skagen Kirke er tegnet af C. F. Hansen. Her på postkort fra før 1910, hvor arkitekt Ulrik Plesner
supplerede den lille landsbykirke med det nuværende, højere tårn. Se billede af kirken i dag.

 
Mogens var faktisk gift allerede inden han forlod Danmark i 1902. Brylluppet stod i brudens hjemby, Skagen, 15. september 1901. Hendes navn er Thellefsine Kristensen. Hun er født i Skagen sogn 1. april 1879, som næsteældste barn i en børneflok på 6, af fisker Jakob Kristensen og hustru Ane Margrete Thellufsen (eller Thellefsen?). Hun er døbt 22. juni samme år.

Lidt mere end et år senere rekser ægteparrret til USA, hvor de siden bosætter sig i Racine, Wisconsin. Her får de 20. november 1903 barnet F. Uhrenholt. Fulde fornavn og køn er endnu uvist, men endnu et omdrejningspunkt i min research.

I 1904 får Thellefsine og Mogens besøg af Thellefsines to mindre brødre, Jakob og Christen på hhv. 17 og 19.

Næste gang Thellefsine optræder i kilderne er med sin død 2. juli 1905 i Racine, 26 år gammel.

Kort tid herefter møder Mogens Eline i den danske menighed i Emaus i Racine, Wisconsin. Her underviser Eline skolen.

Har du yderligere oplysninger eller billeder af Thellefsine, er du mere end velkommen til at kontakte research-teamet. Benyt formularen her eller ring til Hans Wendelboe Bøcher på tlf. 9669 1188.

 

 

Mere om Thellefsine


Esther Elisabeth Uhrenholt

Denne side administreres med SmartCMS ® 2008